Image0001

Om oss Aktuellt Behandlingar Produktbeställningar Erbjudanden Bildgalleri Prislista Kontaktinformation Live it

Dermanovum juni & juli

SE-Pro-sun-D_A4_2024-Social-Media-(2).jpg

strandvaeska-2.jpg 

Inframadrass - varm sten terapi - NYHET!

Unna dig själv den ultimata behandlingen för

din kropp och själ. Ge dig själv gåvan av total avkoppling, smärtlindring och förbättrad hälsa med vår inframadrass, som:

* Ger en "infraröd bastu" effekt

* Hjälper till att detoxa kroppen från gifter och slaggprodukter * Djupt avslappnande

* Lindrar stress

* Reducerar smärta, inflammationer och stela leder

* Ökar blodcirkulationen och därmed cellmetabolismen

* Förbättrar sömnen

Njut av fördelarna med jadestenar, turmalinstenar och infraröd värmeterapi - en investering i ditt välbefinnande.

30 minuter 200,-kr som egen behandling, eller tillägg till valfri behandling

Varmt välkomna med era bokningar

beatrix@dermanovum.se

042-161685, 0733426523

 

ELLEEBANA One Shot Lash Lift - behandlingen erbjuds hos oss!

För dig som vill ha längre, vackrare, naturliga fransar som öppnar upp blicken!

elleebana-lash-lift-2.jpg

ESSE  - Probiotisk hudvård
Hudvårdsindustrin står nu inför dess största förändring någonsin!

Probiotisk Hudvård bidrar till följande:

1. Ökad produktion av Hyaluronsyra- och Mjölksyra.


2. Ökade produktion av Desmosomer & T-Junctions (bindningarna mellan hudcellerna).

3. Bättre barriärfunktion med högre skydd mot virus, gifter etc.

4. Större andel P-Defensives (hudens soldater).

5. Minskad inflammation i huden.

Vi vet idag att de mikrober (bakterier, svampar, virus etc.) som lever på och i vår hud har en större påverkan på vår hudhälsa än vad våra hudceller har.

Med dessa nya insikter och denna nya kunskap så är det nödvändigt att hudvård i framtiden främst fokuserar på att gynna hudens goda bakterier och motverkar att en bakterieart tar över områden på huden. 
Det är först när hudvård både tar hand om hudens mikroflora och hudcellerna som vi kan uppnå en optimal kort- och långsiktig hudhälsa.

Då denna utveckling inom hudvårdsektorn går väldigt fort så finns det väldigt få restriktioner om vad som får kallas för ”probiotisk hudvård”. Då dessa olika tillvägagångstekniker skapar helt olika resultat så är det viktigt att vi belyser olikheterna i de fyra olika tillvägagångssätten (nivåerna):

Nivå 1 (Buljong) – Denna teknik innebär att man använder "buljongen” från en ”mikrobiell soppa”. Mikroberna odlas i ett substrat (en vattenlösning med näringsämnen) och därefter kommer probiotikan att filtreras av och lösningen (med restprodukterna av probiotikan) används i en hudvårdsprodukt. Denna teknik kan ge ett visst resultat i hudvård. Esse anser dock inte att denna teknik är "probiotisk" då ingen probiotika finns med i produkten.

Nivå 2 (Lysat) – Denna teknik kallas för lysat eftersom probiotikan har ”malts sönder”. Detta leder till att probiotikan dör under processen. Även med denna teknik så odlas Probiotikan i ett näringsrikt substrat, men istället för att filtreras bort dem så slås cellerna sönder så att deras cellinnehåll läcker ut innan blandningen filtreras. Denna metod resulterar i ett ”extrakt” som innehåller cytoplasman (cellinnehållet) av probiotikan. Esse använder denna teknik i de flesta av sina produkter och kallar denna teknik för probiotisk.

Nivå 3 (Tyndalisation) – Med denna teknik så hålls mikroberna hela men de dör med hjälp av värme. Denna process kallas för tyndallisation och betyder att probiotikakulturen hettas upp till 60 ° C och kyls sedan ner igen. Man repeterar sedan denna process under tre dagar. Denna ”inaktiva” Probiotika kan fortfarande sätta sig på hudceller och ta upp en plats för att skydda cellen från onda bakterier. Denna inaktiva probiotika kan dock inte växa och dela på sig så att den signifikant ändrar hudens mikroflora. Esse använder denna teknik i flertalet av sina produkter.

Dessa tre nivåer av probiotikatillskott är relativt enkla att framställa och tillsätts enkelt i en hudvårdsprodukt vid slutet av tillverkningsprocessen. Det krävs inte heller någon verklig förändring i produktens befintliga konserveringssystem eller i dessa övriga innehåll.

Nivå 4 (Levande Probiotika) – Denna teknik innebär att vi tillställer levande Probiotika i den slutgiltiga hudvårdsprodukten. Det finns dock ett antal svårigheter i denna process.

1. Att använda ett konserveringssystem skulle döda den levande probiotikan. Det innebär att produkten måste vara fri från konserveringsmedel.

2. Det är väldigt svårt att säkerställa att probiotikan inte dör under tillverkningsprocessen.

3. Det finns utmaningar kring lagringen av den färdiga hudvårdsprodukten. Om temperaturen sjunker för mycket så kommer vattnet i probiotikan att frysa. Eftersom vatten expanderar när det fryser så kommer cellmembranet i dessa probiotiska celler att gå sönder och majoriteten av cellerna kommer att dö. Om temperaturen stiger över 40°C så kommer enzymerna i de levande cellerna att börja denaturera och återigen så kommer de flesta av probiotikan att dö.

Se gärna dessa filmer för mer information:

https://www.youtube.com/watch?v=VmXXRmek3Do&t=29s 
https://www.youtube.com/watch?v=EEZSuwkx7Ik&t=6s 
https://www.youtube.com/watch?v=siKubvxcV9Q&t=203s 
https://www.youtube.com/watch?v=AfMEUcaCF6s&t=4s

Källor (källa bild):
https://hmpdacc.org/hmp/

Dermal bioactives from lactobacilli and bifidobacterial - Lee-Ching Lew & Chee-Yuan Gan & Min-Tze Liong Springer-Verlag Berlin Heidelberg and the University of Milan 2012

esse-2.jpg  


Skaffa medlemskort och få rabatt på alla dina behandlingar!

medlemskap-2011.jpg

​ 

 

Jag hjälper dig gärna att sätta ihop ett hudvårdsprogram som passar just dig!

 

  • tänk på att vårda din hud anpassad för just din hudtillstånd
  • en exfolierad hud är mer mottaglig mot aktiva ingredienser  

 

 

visste du att...?

 

...huden är med sin 2,3 kvadrat-meter stora yta är kroppens största organ. Den byts ut cirka var 27:e dag vilket motsvarar att vi i genomsnitt får en helt ny hud ungefär 1000 gånger under vår livstid.

 

 

Skönhetstips, hur du vårdar huden på bästa sätt

  • Rengöring: morgon och kväll med milda produkter, anpassade för ansiktets hud. Undvik tvål och andra starka produkter som torkar ut och tar bort det naturliga skyddet, syraskyddsmanteln.
  • Ansiktsvatten tar bort de sista resterna av rengöringen, kalk och klor som finns i vattnet. Återfuktar huden och förbereder inför nästa moment...
  • Dagcreme fördelas jämt över ansikte, hals och dekolletage. Det enda skyddet du har (istället för kläder) på ansiktet! Hjälper till att bevara hudens naturliga tillstånd, beroende på ingredienser fyller olika funktioner.
  • Ögoncreme speciellt anpassad för den tunna känsliga huden kring ögonen. Apliceras längs benkanten runt ögonhålan, inte för nära ögonen!
  • Nattcreme används till natten, då din hud är som mest aktiv på natten och kan tillgodogöra sig kraftigare doser av aktiva ingredienser som nattcremer oftast innehåller.
  • Peeling eller exfoliering finns i olika varianter. Rekommenderas 1-2 gånger i veckan, då den befriar huden från döda hudceller, vilket i sin tur leder till att dina övriga produkter verkar mer effektivt.Cellförnyelsen stimuleras, huden får en underbar lyster och nytt liv.Fråga mig gärna vilken typ av peeling passar just din hud!
  • Mask kan läggas direkt efter peelingen, 1-2 gångern i veckan. Beroende på vad din hud behöver kan du välja bland olika, konsultera gärna med mig!

 Copyright 2011 hud- och kroppsvård. Alla rättigheter reserverade. Reservationer för prisändringar.