Image0001

Om oss Aktuellt Behandlingar Produktbeställningar Erbjudanden Bildgalleri Prislista Kontaktinformation Live it

ELLEEBANA One Shot Lash Lift - behandlingen erbjuds hos oss nu!

För dig som vill ha längre, vackrare, naturliga fransar som öppnar upp blicken!

elleebana-lash-lift-2.jpg

ESSE  - Probiotisk hudvård
Hudvårdsindustrin står nu inför dess största förändring någonsin!

Probiotisk Hudvård bidrar till följande:

1. Ökad produktion av Hyaluronsyra- och Mjölksyra.


2. Ökade produktion av Desmosomer & T-Junctions (bindningarna mellan hudcellerna).

3. Bättre barriärfunktion med högre skydd mot virus, gifter etc.

4. Större andel P-Defensives (hudens soldater).

5. Minskad inflammation i huden.

Vi vet idag att de mikrober (bakterier, svampar, virus etc.) som lever på och i vår hud har en större påverkan på vår hudhälsa än vad våra hudceller har.

Med dessa nya insikter och denna nya kunskap så är det nödvändigt att hudvård i framtiden främst fokuserar på att gynna hudens goda bakterier och motverkar att en bakterieart tar över områden på huden. 
Det är först när hudvård både tar hand om hudens mikroflora och hudcellerna som vi kan uppnå en optimal kort- och långsiktig hudhälsa.

Då denna utveckling inom hudvårdsektorn går väldigt fort så finns det väldigt få restriktioner om vad som får kallas för ”probiotisk hudvård”. Då dessa olika tillvägagångstekniker skapar helt olika resultat så är det viktigt att vi belyser olikheterna i de fyra olika tillvägagångssätten (nivåerna):

Nivå 1 (Buljong) – Denna teknik innebär att man använder "buljongen” från en ”mikrobiell soppa”. Mikroberna odlas i ett substrat (en vattenlösning med näringsämnen) och därefter kommer probiotikan att filtreras av och lösningen (med restprodukterna av probiotikan) används i en hudvårdsprodukt. Denna teknik kan ge ett visst resultat i hudvård. Esse anser dock inte att denna teknik är "probiotisk" då ingen probiotika finns med i produkten.

Nivå 2 (Lysat) – Denna teknik kallas för lysat eftersom probiotikan har ”malts sönder”. Detta leder till att probiotikan dör under processen. Även med denna teknik så odlas Probiotikan i ett näringsrikt substrat, men istället för att filtreras bort dem så slås cellerna sönder så att deras cellinnehåll läcker ut innan blandningen filtreras. Denna metod resulterar i ett ”extrakt” som innehåller cytoplasman (cellinnehållet) av probiotikan. Esse använder denna teknik i de flesta av sina produkter och kallar denna teknik för probiotisk.

Nivå 3 (Tyndalisation) – Med denna teknik så hålls mikroberna hela men de dör med hjälp av värme. Denna process kallas för tyndallisation och betyder att probiotikakulturen hettas upp till 60 ° C och kyls sedan ner igen. Man repeterar sedan denna process under tre dagar. Denna ”inaktiva” Probiotika kan fortfarande sätta sig på hudceller och ta upp en plats för att skydda cellen från onda bakterier. Denna inaktiva probiotika kan dock inte växa och dela på sig så att den signifikant ändrar hudens mikroflora. Esse använder denna teknik i flertalet av sina produkter.

Dessa tre nivåer av probiotikatillskott är relativt enkla att framställa och tillsätts enkelt i en hudvårdsprodukt vid slutet av tillverkningsprocessen. Det krävs inte heller någon verklig förändring i produktens befintliga konserveringssystem eller i dessa övriga innehåll.

Nivå 4 (Levande Probiotika) – Denna teknik innebär att vi tillställer levande Probiotika i den slutgiltiga hudvårdsprodukten. Det finns dock ett antal svårigheter i denna process.

1. Att använda ett konserveringssystem skulle döda den levande probiotikan. Det innebär att produkten måste vara fri från konserveringsmedel.

2. Det är väldigt svårt att säkerställa att probiotikan inte dör under tillverkningsprocessen.

3. Det finns utmaningar kring lagringen av den färdiga hudvårdsprodukten. Om temperaturen sjunker för mycket så kommer vattnet i probiotikan att frysa. Eftersom vatten expanderar när det fryser så kommer cellmembranet i dessa probiotiska celler att gå sönder och majoriteten av cellerna kommer att dö. Om temperaturen stiger över 40°C så kommer enzymerna i de levande cellerna att börja denaturera och återigen så kommer de flesta av probiotikan att dö.

Se gärna dessa filmer för mer information:

https://www.youtube.com/watch?v=VmXXRmek3Do&t=29s 
https://www.youtube.com/watch?v=EEZSuwkx7Ik&t=6s 
https://www.youtube.com/watch?v=siKubvxcV9Q&t=203s 
https://www.youtube.com/watch?v=AfMEUcaCF6s&t=4s

Källor (källa bild):
https://hmpdacc.org/hmp/

Dermal bioactives from lactobacilli and bifidobacterial - Lee-Ching Lew & Chee-Yuan Gan & Min-Tze Liong Springer-Verlag Berlin Heidelberg and the University of Milan 2012

esse-2.jpg  

NYHET!

Fire & Ice ansiktsbehandling är en exklusiv behandling som levererar synliga och långsiktiga förbättringar i hudens struktur och utseende.

En fruktsyrabehandling som rengör på djupet och rekommenderas till personer med hyperpigmentering, fina linjer, acne, synliga ärr. Prova du också den populära “röda mattan-behandlingen”, Hollywood-kändisarnas favorit!

Synligt och kännbart resultat efter första behandlingen.

ice-and-fire.jpg

pur-bild.jpg

pürminerals
är den hetaste mineralmakeupen från USA och alla produkter är i fast pressad form, go pressed no mess!
Genom att kombinera rena mineralpigment med hudvårdande ingredienser som ger bevisade resultat är detta

både hudvård och makeup! Formulan är kliniskt testad och innehåller den senaste antiaging teknologin som

kapslar in aktiva nyckelingredienser för att reducera och motverka ålderstecken.

skin-resonance.jpg

Komplett hudvård för känslig hud i alla väder!
Nya Skin Resonance är ett S.O.S-system för känslig hud och med en

helt ny avancerad formula som reparerar och bygger upp hudens barriär igen.

Samtidigt som den effektivt lugnar och förebygger cuperoser.Nya behandlingar på salongen: Microdermabrasion (hudslipning) och

Microneedle Therapy System

mer information under erbjudanden!

Skaffa medlemskort och få rabatt på alla dina behandlingar!

medlemskap-2011.jpg

Har kylan gjort din hud vintertorr på kroppen? Byt din bodylotion mot en kroppsolja istället.

Sacred Nature ansikts- och kroppsolja med extremt bra ingredienser som buriti  och jojoba olja.

Avslappningsmusik från Fönix

DMKefa - vegetabilisk näringstillskott

Det exklusiva näringstillskottet är framställt av växten jättenattljus som odlas i Nya Zeland.

Innehåller essentiella fettsyror Omega 3, 6, 9 och Evitamin. Regelbunden användning förser

huden med ökad dermal fukt, ökad fyllighet och spänst samtidigt som det ger många

andra hälsofördelar.

Ett utmärkt alternativ istället för fiskolja!

Symptom som kan motverkas med DMKefa:

torr, narig hud, eksem, psoriasis, inflammatoriska tillstånd,

acne-tillstånd, tunn, rynkig hud, högt kolesterolvärde, premenstruella besvär,

tunna, sköra naglar och hår, solskadad hud.

 

Enzymbehandling från Danné King - får igång huden, korrigerar obalanser och hudproblem. Vi föds med perfekt hy. Danné ger oss den tillbaka...

 

Enzym masken innehåller ett stort antal igån

gsättande enzymer som stödjer och stärker hudens naturliga funktioner. Verkar uppstramande, skonsamt hydrolyserande på döda hudceller(exfolierande), djupt rengörande, stödjer självläkning och är uppbyggande. Mycket mångsidig, säker och effektiv behandlingsform för alla hudtillstånd och den enda riktiga oxygenbehandlingen.

 

Tänk på huden som en fabrik! Om fabriken inte fungerar optimalt, kommer inte slutprodukten att vara särskilt bra heller. Likt fabriken måste också hudens olika funktioner fungera bra för att det som vi ser på ytan ska vara av bästa kvalitet. Enzymterapi ser till att huden fungerar optimalt.

 

AHA/C vitamin behandlingen

Oavsett vilken hudtyp du har ger en exfoliering - peeling - din hud en helt ny lyster. En peeling avlägsnar överflödiga (döda) hudceller och ökar cellförnyelsen. Detta är viktigt för att huden ska kunna förnyas effektivt, och hålla sig ung, fräsch  och återfuktad. Speciellt efter vintern när huden känns extra torr, grå och glåmig hjälper en peeling din hud att återställa fuktbalansen och lystern. Huden upplevs snabbt som jämnare, mjukare och yngre eftersom fina rynkor och linjer mjukas upp och reduceras.

Peela din hud minst en gång i veckan eller satsa på en kurprodukt som ger dig omedelbar resultat.

 

Våren är bästa tiden för en hemmakur för att väcka din hud till liv och för att återställa balansen efter en lång tids kyla.

För att effektivt exfoliera, återställa lystern och skydda huden rekommenderas en kombination av PHA-syror, AHA-syror och C vitamin.

 

AHA-syror som utvinns från frukt, mjölk och sockerrör, ger en snabb exfoliering och har cellförnyande egenskaper.

 

PHA-syror återfuktar huden effektivt, är extremt milda för känslig hud och givetvis exfolierande. Dessutom är dessa viktiga antioxidander som skyddar din hud.

 

C vitamin som är en riktig kraftig antioxidant, reparerar din hud effektivt och bromsar upp åldrandet.

 

Kombinera behandlingen med en exfolierande kurprodukt hemma och din hud kommer att stråla i kapp med solen i vår!

 

Jag hjälper dig gärna att sätta ihop ett hudvårdsprogram som passar just dig!

 

Övriga tips:

  • tänk på att vårda din hud anpassad för just din hudtillstånd
  • en exfolierad hud är mer mottaglig mot aktiva ingredienser  

 

 

visste du att...?

 

...huden är med sin 2,3 kvadrat-meter stora yta är kroppens största organ. Den byts ut cirka var 27:e dag vilket motsvarar att vi i genomsnitt får en helt ny hud ungefär 1000 gånger under vår livstid.

 

 

Skönhetstips, hur du vårdar huden på bästa sätt

  • Rengöring: morgon och kväll med milda produkter, anpassade för ansiktets hud. Undvik tvål och andra starka produkter som torkar ut och tar bort det naturliga skyddet, syraskyddsmanteln.
  • Ansiktsvatten tar bort de sista resterna av rengöringen, kalk och klor som finns i vattnet. Återfuktar huden och förbereder inför nästa moment...
  • Dagcreme fördelas jämt över ansikte, hals och dekolletage. Det enda skyddet du har (istället för kläder) på ansiktet! Hjälper till att bevara hudens naturliga tillstånd, beroende på ingredienser fyller olika funktioner.
  • Ögoncreme speciellt anpassad för den tunna känsliga huden kring ögonen. Apliceras längs benkanten runt ögonhålan, inte för nära ögonen!
  • Nattcreme används till natten, då din hud är som mest aktiv på natten och kan tillgodogöra sig kraftigare doser av aktiva ingredienser som nattcremer oftast innehåller.
  • Peeling eller exfoliering finns i olika varianter. Rekommenderas 1-2 gånger i veckan, då den befriar huden från döda hudceller, vilket i sin tur leder till att dina övriga produkter verkar mer effektivt.Cellförnyelsen stimuleras, huden får en underbar lyster och nytt liv.Fråga mig gärna vilken typ av peeling passar just din hud!
  • Mask kan läggas direkt efter peelingen, 1-2 gångern i veckan. Beroende på vad din hud behöver kan du välja bland olika, konsultera gärna med mig!

 Copyright 2011 hud- och kroppsvård. Alla rättigheter reserverade. Reservationer för prisändringar.